Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΒΡΟΝΤΑΜΑ.

Στις 5/8/2014 ιδρύθηκε σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην τοπική κοινότητα Βρονταμά του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας με την επωνυμία <<Σύλλογος Νέων Βρονταμά>>.

Έδρα του σωματείου ορίζεται η τ.κ. Βρονταμά της δ.ε. Σκάλας του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας.Το σωματείο είναι μη κυβερνητική οργάνωση, που αναπτύσσει τη δράση της με βάση το Καταστατικό της, σε συμφωνία με το Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους.

Βασικοί σκοποί του Συλλόγου είναι:
  1.  Η ανύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των μελών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της τιοπικής κοινότητας Βρονταμά.
  2. Η προβολή της περιοχής μέσα από κινήσης και εκδηλώσεις του Συλλόγου.
  3.  Η ανάπτυξη αλλά και η παροχή ευκαιριών στους νέους και τις νέες της περιοχής για να αναπτύξουν υπεύθυνες δραστηριότητες και να χρησιμοποιηθούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.
  4. Η εκπροσώπηση της νεολαίας του Βρονταμά ενώπιον όλων των φορέων στην Ελλάδα, ο συντονισμός, η αντιπροσώπευση και η προώθηση της δράσης των μελών και τον ομάδων του. Η συγκέντρωση, η μελέτη και η παροχή πληροφοριων στα μέλη του για πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα που αφορούν τους νέους σε ευρωπαϊκό, εθνικό και τοπικό επίπεδο. Η προαγωγή της αμοιβαίας κατανόησης και ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ των μελών του και μεταξύ αυτών και των άλλων οργανώσεων νεολαίας, η προώθηση του μηνύματός της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι μεταξύ των πολιτών. Η προώθηση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της ενασχόλησης των νέων με τα κοινά, της ανάπτυξης της συνείδησης του ενεργού  πολίτη και της αλληλεγγύης από και προς την ελληνική κοινωνία.
  5. Η δραστηριοποίησή του ως συμβουλευτικού κοινωνικού θεσμού για τα ζητήματα που αφορούν τους νέους, στις πολιτικές για αυτούς και στις οργανώσεις τους.
  6. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανοχής και της ισότητας, η έμπρακτη προαγωγήτων δικαιωμάτων των παιδιών και των νέων, η προώθηση της συμμετοχής αυτών στην πολιτική,κοινωνική οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου και της χώρας με σκοπό τη βελτίωση της ζωής των νέων και την ανάπτυξη της συνείδησης ολοκληρωμένων πολιτών.
  7. Η υποστήριξη και προώθηση και άλλων αποκεντρωμένων θεσμών συλλογικής έκφρασης και δράσης των νέων της επαρχίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ.

Ο Σύλλογος έχει δική του σφραγίδα που φέρει κυκλικά την επωνυμία του, δηλαδή ΣΥΛΛΟΓΟΣ <<ΝΕΩΝ>> ΒΡΟΝΤΑΜΑ, στο κέντρο το έτος ιδρύσεώς του, δηλαδή το έτος 2014 και το σκίτσο ενός δέντρου ελιάς, το οποίο αποτελεί και το έμβλημα του Συλλόγου.